Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Одноразова (спеціальна) добровільна декларацій підлягає камеральній перевірці

опубліковано 30 вересня 2021 о 10:04

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що одноразова (спеціальна) добровільна декларація підлягає камеральній перевірці у спеціальному порядку протягом 60 календарних днів, що настають за днем подання відповідної Декларації.

Метою проведення камеральної перевірки Декларації є виявлення арифметичних та логічних помилок.

Відповідно до пункту 6 підрозділу 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України декларант, який має намір скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням щодо належних йому активів фізичної особи, протягом періоду одноразового (спеціального) добровільного декларування, має право добровільно подати до контролюючого органу одноразову (спеціальну) добровільну декларацію.

При цьому в Декларації не зазначається інформація про джерела одержання (набуття) декларантом об’єктів декларування.

Крім того, п. 13 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу передбачено, що податкова перевірка контролюючим органом не проводиться щодо джерела отримання декларантом чи фізичною особою  доходів, за рахунок яких було одержано (набуто) задекларовані таким декларантом активи.

Водночас, відповідно до п. 15 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу Декларація підлягає перевірці у спеціальному порядку протягом 60 календарних днів, що настають за днем подання йому відповідної Декларації.