Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чи повинен декларант подати уточнюючу одноразову (спеціальну) добровільну декларацію у разі якщо за результатами камеральної перевірки арифметична помилка призвела до виникнення переплати?

опубліковано 29 вересня 2021 о 10:02

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що відповідно до підпункту 15.1 пункту 15 підрозділу 9 прим 4. розділу ХХ Податкового кодексу у разі виявлення центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, за результатами камеральної перевірки відповідної одноразової (спеціальної) добровільної декларації арифметичної помилки, що призвела до переплати суми збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, декларант, який подав відповідну одноразову (спеціальну) добровільну декларацію, має право на підставі відповідного повідомлення центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, подати уточнюючу відповідну одноразову (спеціальну) добровільну декларацію протягом 20 календарних днів з дня отримання такого повідомлення.

Повернення надміру сплаченої суми збору здійснюється у порядку, визначеному ст. 43 Податкового кодексу. Відповідно вимог даної статті, обов'язковою умовою для здійснення повернення сум грошового зобов'язання та пені є подання платником податків заяви довільної форми про таке повернення протягом 1095 днів від дня виникнення помилково або надміру сплаченої суми або пені.