Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як дізнатися про рух коштів на єдиному рахунку

опубліковано 24 вересня 2021 о 15:13

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що платники податків, які використовують єдиний рахунок, у приватній частині Електронного кабінету мають можливість перегляду інформації про рух коштів на єдиному рахунку .

Тобто, актуальну інформацію про рух коштів на єдиному рахунку платники податків можуть переглянути в режимі “Єдина картка платника” меню “Єдиний рахунок” Електронного кабінету платника податків.

Нагадаємо, що єдиний рахунок діє з 1 січня 2021 року і платник може його використовувати за бажанням для сплати грошових зобов’язань з податків, зборів та ЄСВ, а також інших платежів,контроль за якими покладено на ДПС.

Для відкриття єдиного рахунку платник податків повинен подати через свій Електронний кабінет відповідне повідомлення до податкової служби, на підставі якого платника включать до реєстру платників, що використовують єдиний рахунок, уже з наступного робочого дня. Якщо ж платник згодом  захоче відмовитися від використання єдиного рахунку, йому потрібно буде надіслати до податкової повідомлення про відмову від користування таким рахунком. Проте, варто зазначити, що виключення такого платника з реєстру відбудеться лише з 1 січня наступного року, за роком, в якому було подано  повідомлення  про відмову.

Також слід пам’ятати, що під час використання платником єдиного рахунку, він  уже не матиме права сплачувати податкові відрахування на інші бюджетні рахунки, відкриті Казначейством.

Про використання або про відмову від використання єдиного рахунка платник має право повідомити один раз протягом календарного року.