Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулась зустріч податківців з представниками Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття

опубліковано 16 вересня 2021 о 11:45

У Івано-Франківську, в Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття відбувся круглий стіл на тему «СПІВРОБІТНИЦТВО ДЛЯ ПІДВИЩЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ МІСЦЕВИХ ЕКОНОМІК».

Участь у круглому столі взяли заступник голови Івано-Франківської ОДА Богдан Футерко, заступник начальника Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Наталія Зікрата,  перший заступник начальника Головного управління статистики в області Юлія Макар,  керівник «Центру Європейської інтеграції» Генадія Микитка, голови, заступники, фінансисти та фахівці з цифровізації з територіальних громад.

Богдан Футекрко у своєму виступі привітав учасників, розповів присутнім про роботу над створення ГЕОІНФОРМАЦІЙНОГО порталу в області та державній підтримці цифровізації громад.

Виконавчий директор Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття запрезентував концепцію інструменту муніципального аутсорсингу з обробки та аналізу економічних та фіскальних даних громад.

«Такий ресурс є вимогою часу. При пошуку резервів для бюджету треба розуміти і властивості місцевої економіки, яким чином взаємодіяти з платниками щоб ті в свою чергу своїми податками активніше долучалися до спільної розбудови громади. Потрібні правильні меседжі і виховувати відчуття залученості до процесу. Сьогодні завдяки IT ми шукаємо відповіді на ці питання», - наголосив Ігор Мельничук.

«Громади повинні розуміти свою економічну базу та резерви надходження в місцевий бюджет, ДПС в Івано-Франківській області сьогодні активно працює з громадами надає консультації і готова ділитися інформацією», - розповіла Наталія Зікрата.

Начальник управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків ГУ ДПС в області Віктор Пасічник поділився напрацюваннями по аналізу даних громад  у доступній візуалізованій формі. Такий підхід та сам продукт високо оцінили учасники круглого столу.

Круглий стіл відбувся в рамках проєкту «Співробітництво задля економічного зростання Карпат (громад Закарпатської, Львівської, Чернівецької, Івано-Франківської областей)» що реалізовується за рахунок секторальної бюджетної підтримки ЄС, що є партнерською мережею Установа «Агенція регіонального розвитку Закарпаття», МАОМС Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття, Установа «Агенція регіонального розвитку Львівської області» Установа «Агенція регіонального розвитку Чернівецької області».