Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Коли варто скористатися можливістю одноразового декларування, якщо у власності є авто?

опубліковано 13 вересня 2021 о 14:55

Одноразове добровільне декларування – це можливість добровільно задекларувати фізичною особою належні їй активи, розміщені на території України або за її межами, з яких не були сплачені податки та збори або які не були задекларовані до 1 січня 2021 року, повідомляє Головне управління ДПС в Івано-Франківській області.

Задекларувати можна нерухоме та рухоме майно, валютні цінності, ювелірні прикраси, витвори мистецтва, корпоративні права тощо.

Зокрема, правом одноразового добровільного декларування може скористатися фізична особа, у власності якої є два і більше транспортних засоби. Також ті, у кого у власності перебуває автомобіль, призначений для перевезення 10 і більше осіб, включаючи водія або ж легковик з об’ємом двигуна 3 тис см3 чи мотоцикл з об’ємом двигуна понад 800 см3. Декларувати можна також транспортні засоби, вартість яких перевищує 400 тисяч гривень.

Кампанія одноразового добровільного декларування стартувала 1 вересня 2021 року та триватиме до 1 вересня наступного року. Основна мета декларування – легалізація активів, набутих внаслідок ухилення від оподаткування. Подача декларації та сплата збору звільнить фізичну особу від відповідальності за податкового чи валютного законодавства, а також нарахування податків та зборів за таке майно в майбутньому.

Одноразову (спеціальну) добровільну декларацію необхідно подавати до державної податкової служби через приватну частину Електронного кабінету.