Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Юристи податкової служби захистили в судах понад 900 мільйонів гривень на користь держави

опубліковано 31 серпня 2021 о 15:20

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області повідомляють, що з початку року судовими інстанціями розглянуто 348 справ, в яких однією зі сторін виступала податкова служба Прикарпаття, на суму 969,4 млн гривень.

Із загальної кількості розглянутих справ на користь органів ДПС винесено рішення по 294 справах, що складає 84,5% кількості розглянутих позовів. За цей період юристи – податківці захистили на користь держави 903,8 млн гривень. Водночас, суб'єкти господарювання виграли 54 справи на суму 65,6 млн гривень.

На сьогодні від позовної роботи до бюджету вже надійшло 347,4 млн гривень.

Загалом, протягом січня-липня поточного року юридичним управлінням ГУ ДПС Івано-Франківської області здійснювалось супроводження 919 справ різних категорій на загальну суму 3,7 млрд гривень. З них 416 справ за позовами органів ДПС до суб’єктів господарювання на суму 2,1 млрд грн та 503 справи на суму 1,6 млрд грн - за позовами платників податків до органів ДПС області

Нагадаємо, порядок оскарження рішень контролюючих органів регламентовано статтею 56 Податкового кодексу України.  Подаються такі скарги протягом 10 календарних днів, які настають за днем отримання платником податків податкового повідомлення-рішення до контролюючого органу вищого рівня, тобто до ДПС України. За результатами розгляду скарги, рішення, за необхідності може бути оскаржене в судовому порядку.