Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За порушення у сфері виробництва та обігу спирту, алкоголю, тютюну та пального податківці донарахували СГД понад 14 мільйонів гривень

опубліковано 30 серпня 2021 о 13:35

Головне управління ДПС в Івано-Франківській області повідомляє, що протягом 7 місяців 2021 року управлінням контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС проведено 454 фактичні перевірки суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері виробництва та обігу спирту, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального. За результатами перевірок виявлені порушення законодавства, застосовано фінансові санкції та донараховано акцизного податку на суму 14,4 млн гривень, що на 9,1 млн гривень більше, ніж торік.

За здійснення безліцензійної діяльності у сфері виробництва та обігу спирту, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального до суб’єктів господарювання застосовано фінансових санкцій на суму 5,8 млн гривень.

До суб’єктів господарювання, що здійснювали продаж алкогольних напоїв за цінами, нижчими за встановлені мінімальні оптово-відпускні або роздрібні ціни, тютюнові вироби за цінами, вищими від максимальних роздрібних цін на таку продукцію, застосовані фінансові санкції на суму 1,1 млн гривень.

Також застосовано фінансових санкцій на суму 391 тисяча гривень до «платників податків», які здійснювали виробництво, реалізацію та зберігання фальсифікованих алкогольних напоїв та тютюнових виробів, без марок акцизного податку або з підробленими марками.

Крім того, до суб’єктів господарювання за не обладнання акцизних складів витратомірами-лічильниками, рівномірами-лічильниками чи відсутність реєстрації їх в Єдиному державному реєстрі витратомірів-лічильників та рівнемірів-лічильників – застосовано 5,7 млн гривень фінансових санкцій, а також 843 тисячі гривень за незабезпечення розпорядника акцизного складу своєчасного подання електронних документів, що містять дані про фактичні залишки пального та обсяг обігу пального.