Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Члени робочої комісії громадської ради при ГУ ДПС обговорили проведення одноразового декларування

опубліковано 19 серпня 2021 о 18:25

Сьогодні, 19 серпня 2021 року, відбулось засідання робочої комісії з питань підготовки пропозицій щодо вдосконалення податкового законодавства, що діє у складі Громадської ради при Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області, на якому обговорили одноразове (спеціальне) добровільне декларування.

З основними положеннями Закону України від 15.06.2021 р. № 1539-ІХ « Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» ознайомила присутніх в.о. начальника ГУ ДПС в Івано-Франківській області Наталія Зікрата.

Зокрема, посадовиця розповіла, які громадяни мають можливість скористатись законом про податкову амністію, які активи можна задекларувати, за якими ставками необхідно нараховувати збір та коли його сплатити.

Також Наталія Зікрата звернула увагу, що задекларувати активи, з яких не були сплачені податки, можна впродовж року: з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року, а подати декларацію можна в електронному вигляді.

Крім цього зазначила, що запроваджуючи одноразове добровільне декларування  - держава надає можливість громадянам цивілізовано легалізувати свої активи, які були приховані від оподаткування.