Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Керівництво ТОВ «Карпатнафтохім» ознайомили з кампанією добровільного декларування активів фізичних осіб

опубліковано 13 серпня 2021 о 15:10

Про проведення кампанії одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб розповіла начальник Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Ірина Столярик на зустрічі з заступниками генерального директора ТОВ «Карпатнафтохім» з економіки та фінансів Яремою Рудиком та з загальних питань та корпоративної комунікації Марією Савкою. У зустрічі взяла участь заступник начальника ГУ ДПС в Івано-Франківській області Наталія Зікрата.

Як зазначила Ірина Столярик, одноразове декларування – це особливий порядок добровільного декларування фізичними особами активів, розміщених на території України або за її межами, отриманих за рахунок доходів, з яких не були сплачені податки і збори. Розпочинається одноразове декларування менше ніж через місяць – 1 вересня, і триватиме рік, з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року.

Керівник податкової служби Прикарпаття розповіла, що скористатися податковою амністією можуть фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи та  фізичні особи – нерезиденти України, які на момент отримання об’єкту декларування були резидентами і які є чи були платниками податків. Також розповіла які об’єкти потрібно декларувати та за якими ставками, коли необхідно сплатити нарахований збір та про можливість скористатися розтермінуванням сплати.

Водночас наголосила, що подання одноразової декларації є правом, а не обов’язком фізичної особи та, що у разі подання декларації та сплати усіх нарахованих податків фізичній гарантуватиметься звільнення від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності.