Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Під час робочої зустрічі начальник Управління Держпраці та начальник ГУ ДПС в області підбили підсумки інспекційної кампанії

опубліковано 06 серпня 2021 о 13:16

Відбулась робоча зустріч начальника Управління Держпраці в Івано-Франківській області Ігоря Росипайла та начальника ГУ ДПС в області Ірини Столярик з питань реалізації спільних заходів з протидії незадекларованій праці на Прикарпатті.

Під час зустрічі посадовці обговорили результати інспекційної кампанії за перший місяць та окреслили напрями спільної роботи, спрямовані на стимулювання роботодавців та працівників до переходу від неформальних до задекларованих трудових відносин.

Ігор Росипайло зазначив, що від початку інспекційної кампанії розпочато проведення більше 60 інспекційних рейдів, в ході яких виявлено понад 150 неоформлених працівників.

Ірина Столярик зауважила, що в липні до Державної податкової служби в області надійшло більше 9000 повідомлень про прийняття на роботу працівника, що в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 30% більше.

Було наголошено на важливості інспекційних відвідувань у роботодавців з високим ступенем ризику використання незадекларованої праці, зокрема, приділенні уваги сфері готельно-ресторанного бізнесу, будівництва та надання послуг в сфері пасажирських перевезень.

Також, в ході зустрічі йшлося про посилення інформаційної кампанії щодо переваг офіційного працевлаштування та ризиків використання незадекларованої праці.