Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року майже на третину зменшився кількість боржників, що заборгували сплату податків та зборів до бюджету Богородчанської територіальної громади

опубліковано 28 липня 2021 о 13:48

Напрямок роботи над зменшенням податкової заборгованості та над упередженням її виникнення є вкрай важливим для ефективного функціонування будь-якої територіальної громади. Тому обговорення даного питання й стало основною темою зустрічі  представників органів місцевого самоврядування  громади та представників податкової служби.

Зокрема, державний ревізор-інспектор Тисменицького відділу по роботі з податковим боргом управлінні по роботі з податковим боргом ГУ ДПС в Івано-Франківській області Григорій Калинюк  зауважив, що необхідно посили заходи щодо погашення податкової заборгованості платниками, сума якої менша за 3060 гривень, адже в сумарна кількість таких боргів по ТГ в цілому складає понад 30 тисячі гривень. Оскільки в таких випадках  податкова вимога не надсилається платнику, то це повинен бути його свідомий вибір, обумовлений обов’язком перед власною територіальною громадою. Наразі з такою незначною заборгованістю в громаді налічується 167 боржників.

В рамках діалогу Григорія Калинюка з начальником фінансового управління Богородчанської селищної ради Михайлом Хімчаком обговорено ряд спільних заходів спрямованих на упередження податкової заборгованості по майнових податках та підсумках деклараційної кампанії доходів громадян.