Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС інформує платників про наявність у них ризиків несплати податків

опубліковано 28 липня 2021 о 09:51

ДПС через «Електронний кабінет» здійснює інформування суб’єктів господарювання – юридичних осіб про наявність у них ризиків несплати податків. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області. Зокрема, 05.07.2021 було відображено в «Електронному кабінеті» платників податків інформацію про наявні критерії ризику високого ступеню за результатами їх діяльності за 2020 рік та щодо правильності обчислення, повноти і своєчасності сплати податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування – за 2019 рік.

У відомстві зазначають, що інформація про такі ризики використовується при формуванні плану-графіка проведення документальних планових перевірок. Таким чином платники податків мають можливість самостійно оцінювати ймовірність проведення у них документальних планових перевірок.

Розрахунок ризиків несплати податків для відбору платників до плану-графіка здійснюється засобами інформаційно-комунікаційної системи ДПС щоквартально за даними податкової звітності платників податків та з використанням іншої інформації баз даних ДПС. Результат розрахунку враховується при формуванні плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків на відповідний рік.

При цьому зауважуємо, що план-графік проведення документальних планових перевірок платників податків на 2021 рік було сформовано з врахуванням показників за результатами діяльності платника податків за 2019 рік та 9 місяців 2020 року та оприлюднено на вебсайті ДПС 24.12.2020.

Станом на 29.06.2021 року оприлюднено оновлений План-графік проведення документальних планових перевірок платників податків на 2021 рік. Зміни відбулись у всіх чотирьох розділах:

Розділ І плану-графіка "Документальні планові перевірки платників податків - юридичних осіб" та Розділ ІІ плану-графіка "Документальні планові перевірки фінансових установ, постійних представництв та представництв нерезидентів" з урахуванням коригування (червень 2021 року) 29.06.2021

Розділ IV плану-графіка "Документальні планові перевірки платників податків - юридичних осіб з питань правильності обчислення, повноти і своєчасності сплати податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування" з урахуванням коригування (червень 2021 року) 29.06.2021

Розділ ІІІ плану-графіка "Документальні планові перевірки фізичних осіб" з урахуванням коригування (червень 2021 року) 29.06.2021

Посилання: https://tax.gov.ua/diyalnist-/plani-ta-zviti-roboti-/446429.html