Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Івано-Франківську інспектори Держпраці та ДПС спільно з журналістами шукали неоформлених працівників

опубліковано 22 липня 2021 о 13:01

На Прикарпатті триває інспекційний етап кампанії з виявлення неоформлених працівників.

Представники Управління Держпраці в Івано-Франківській області спільно з представниками ГУ ДПС в області провели інспекційне відвідування з виявлення незадекларованих працівників у одному із торгових центрів міста Івано-Франківськ.

До участі у заході долучилась знімальна група телеканалу «Канал 402». Посадовці побували у торгових точках та закладах торгового центру.

На жаль, не всі присутні на робочих місцях працівники бажали спілкуватися з інспекторами праці. Журналісти стали свідками дій, які перешкоджали проведенню інспекційного заходу.

Управління Держпраці наголошує, що відповідальність за вчинення перешкод у проведенні інспекційного відвідування, предметом якого є перевірка належності оформлення трудових відносин, регламентують абзаци 7, 8 частини 2 статті 265 Кодексу законів про працю України. Так, юридичні особи та підприємці, які використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафу в разі:

- недопущення до проведення перевірки з питань додержання законодавства про працю, створення перешкод у її проведенні – у трикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення (18 000 грн);

- недопущення до проведення перевірки з питань належного оформлення трудових відносин, створення перешкод у її проведенні – у шістнадцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення (96 000грн).