Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У разі зміни місця проживання та інших даних, які вносяться до облікової картки фізичної особи необхідно повідомити податкову службу

опубліковано 21 липня 2021 о 14:59

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що у разі зміни даних: місця проживання (податкової адреси), зміна прізвища, імені, по батькові, всі фізичні особи – платники податків зобов'язані протягом місяця з дня виникнення таких змін подавати контролюючим органам відомості про зміну таких даних.

Повідомлення про зміну даних відбувається шляхом подання фізичними особами до контролюючих органів Заяви про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (Форма № 5 ДР) відповідно до пункту 70.7 статті 70 Податкового кодексу України.

Подати Заяву про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків можна в один із таких способів:

особисто або через законного представника до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання), а у разі зміни місця проживання – до контролюючого органу за новим місцем проживання. Фізичні особи, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, подають зазначені заяви особисто або через представника до будь-якого контролюючого органу.

Подати Заяву за формою № 5 ДР та отримати консультацію щодо її заповнення можна у Центрах обслуговування платників ГУ ДПС в Івано-Франківській області.

Для чого це потрібно? Завдяки своєчасно внесеній достовірній інформації про фактичні реєстраційні дані фізичних осіб, громадяни у визначений законодавством термін отримають податкові повідомлення – рішення про нараховані суми податків, зокрема земельного податку, податку на нерухоме майно та транспортного податку. Відповідно, вони зможуть своєчасно сплатити податки, не порушуючи граничні терміни сплати та уникнути фінансових санкцій.