Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Легальна робота - соціальна захищеність і соціальна відповідальність

опубліковано 02 липня 2021 о 08:22

Нещодавно, в приміщенні Калуської міськрайонної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості відбулося засідання  круглого столу на тему «Легальна робота - соціальна захищеність і соціальна відповідальність» за участю соціальних партнерів.

Метою проведення заходу є інформування роботодавців про можливості та послуги сучасної служби зайнятості, покликані забезпечити ефективну зайнятість населення та привернути увагу роботодавців до підвищення соціальної відповідальності.

Директор Калуської міськрайонної філії Сергій Дудинець відкрив засідання круглого столу, закцентував увагу учасників на пріоритетних завданнях служби зайнятості, озвучив  стан ринку праці Калущини .

Головний державний інспектор Управління Держпраці в Івано-Франківській області  Наталія Тимошук  розповіла  присутнім  про проведення  заходів щодо легалізації зайнятості та про недопустимість відсутності оформлення трудових відносин із найманими працівниками. Вона наголосила, що ухилення від офіційного укладання трудових відносин з працівниками може призвести до позбавлення права вимагати у працівника виконання роботи належним чином або дотримання правил внутрішнього трудового розпорядку та режиму роботи.

Начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Михайло Князевич в свою чергу також наголосив  на  важливій ролі роботодавців у збереженні та створенні нових робочих місць, ліквідації «тіньової» зайнятості та координації спільних дій.

До діалогу під час заходу долучилась начальник відділу управління інформаційних систем та електронних реєстрів Пенсійного фонду в Івано-Франківській області Наталія Шавранська, яка детально розповіла  про вплив страхового стажу на майбутню пенсію та закликала роботодавців вести соціально-відповідальний бізнес, надала роз’яснення про ведення електронних трудових книжок.

Активними співрозмовниками були і наші соціальні партнери, а саме: голова Новицької сільської ради  Богдан Дадяк, начальник управління економічного розвитку Калуської міської ради Юрій Соколовський.

Провідний фахівець  відділу взаємодії з роботодавцями Тетяна Ткачук зупинилась на дієвих формах співпраці з роботодавцями,  надала консультацію щодо  реєстрації в «Електронному кабінеті для роботодавця», який дозволяє дистанційно співпрацювати з службою зайнятості, проінформувала пр  послуги рекрутера.

Під час зустрічі учасники обмінялися думками і зробили спільний висновок – створення належних умов праці для громадян з гідним рівнем її оплати, забезпечення соціальних гарантій працівникам стабілізує майбутнє нашої країни.

На завершення  засідання Сергій Дудинець подякував всім учасникам заходу за плідну роботу та зазначив, що державна служба зайнятості завжди сприятиме легальній зайнятості в регіоні.