Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Питання вирішення податкових спорів обговорили на зустрічі представники податкової служби області та судової гілки влади

опубліковано 01 липня 2021 о 14:24

Вчора, відбулась зустріч представників Головного управління ДПС в Івано-Франківській області та суддів Івано-Франківського окружного адміністративного суду в рамках якої обговорили актуальні питання правозастосування при розгляді податкових спорів.

У зустрічі взяли участь начальник Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Ірина Столярик та голова Івано-Франківського окружного адміністративного суду Андрій Могила.

Як зазначила Ірина Столярик такі зустрічі є важливими для податкової служби, оскільки саме рішенням органу судової влади, надається оцінка діям контролюючого органу, формується правова позиція щодо застосування норми права в податкових правовідносинах, реалізуються повноваження контролюючого органу передбачених Податковим кодексом України та іншими нормативно-правовими актами.

Особливо актуальним під час заходу стало питання щодо практики розгляду судами справ щодо реєстрації податкових накладних та скасування рішень про віднесення платника податків до категорії ризикових. Також присутні обговорили результати розгляду таких справ у суді першої інстанції та правові позиції судів вищих інстанцій.  

Начальник управління супроводження судових справ ГУ ДПС в області Тетяна Бабій поінформувала про поточні результати розгляду спорів щодо реєстрації або зупинення реєстрації податкових накладних чи розрахунків коригування до них, стороною в яких є ГУ ДПС в Івано-Франківській області та навела статистику, що станом на 30.06.2021 року супроводжуються 112 позовів даної категорії.

На завершення Ірина Столярик підсумувала, що подібні заходи сприяють налагодженню співпраці, напрацюванню спільних дієвих позицій, а також дозволяють сформувати більш повне бачення спірних відносин у сфері оподаткування.