Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В податковій службі області відбулась спільна нарада керівництва Управління Держпраці та ГУ ДПС щодо початку інспекційної кампанії з виявлення незадекларованої праці

опубліковано 29 червня 2021 о 16:52

Начальник Управління Держпраці в Івано-Франківській області Ігор Росипайло та начальник Головного управління ДПС в області Ірина Столярик провели спільну нараду щодо проведення з 1 липня інспекційної кампанії з виявлення незадекларованої праці.

Незадекларована праця зачіпає інтереси всіх учасників ринку і цілого ряду державних органів. Тому Держпраці і Державна податкова служба поєднали зусилля з метою виокремлення роботодавців, які із достатньо високою вірогідністю використовують незадекларованих працівників.

Так, інформаційні бази Державної податкової служби дають можливість Держпраці відібрати роботодавців, що мають високий ризик за такими критеріями:

-Невідповідність кількості працівників роботодавця обсягам виробництва (виконаних робіт, наданих послуг) до середніх показників за відповідним видом економічної діяльності.

-Наявність фактів порушення порядку оформлення трудових відносин, виявлених в ході здійснення контролюючих заходів органами ДПС.

-Невідповідність кількості об’єктів за формою № 20-ОПП «Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність» та кількості найманих працівників.

-Наявність випадків невідповідності кількості одночасно працюючих реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) кількості працівників роботодавця із зазначенням розташування РРО.

-Частка працівників, залучених за договорами цивільно-правового характеру, перевищує частку працівників, що працюють за трудовими договорами (контрактами).

-Відсутність найманих працівників у платників об’єктів торгівлі, сфери послуг, у яких наявні ліцензії на виробництво, зберігання та реалізацію підакцизних товарів.

Під час наради посадовці напрацювали алгоритм спільних дій та окреслили пріоритетні напрями роботи установ щодо виявлення на території області неофіційно працевлаштованих громадян.