Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В податковій службі області відбулась зустріч керівництва з головою Пасічнянської територіальної громади

опубліковано 25 червня 2021 о 15:45

В податковій службі області відбулась зустріч начальника Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Ірини Столярик з головою Пасічнянської територіальної громади Андрієм Гундою щодо збільшення резервів наповнення місцевих бюджетів.  

В ході зустрічі учасники з метою залучення додаткових джерел доходів зупинились на питанні наповнення місцевих бюджетів за рахунок  податку на доходи фізичних осіб, надходження якого, в основному, залежить від кількості найманих працівників та розміру заробітної плати. Актуальним залишається і пошук компромісу між органами місцевого самоврядування та суб’єктами господарювання, котрі здійснюють діяльність на території громади, однак зареєстровані в іншому регіоні, і зазвичай сплачують ПДФО за місцем обліку. Утім, як зауважили учасники зустрічі, логічним рішенням було б,  щоб даний податок сплачувався суб’єктами господарювання до бюджету тієї громади, на території якої вони здійснюють діяльність, що не суперечить чинному законодавству.

Також в ході зустрічі обговорено співпрацю між територіальною громадою та податковою службою у напрямку обміну інформацією щодо всіх діючих договорів оренди землі та укладання нових з врахуванням реальної вартості землі та звірки інформації щодо об’єктів житлової і нежитлової нерухомості. Оскільки земельний податок та податок на нерухоме майно є теж важливими складовими наповнення місцевої скарбниці, Ірини Столярик наголосила і на важливості проведення роботи щодо інвентаризації земельних ділянок та нежитлових будівель і споруд.