Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В івано-франківського підприємства податківці виявили порушень на 1,8 мільйона гривень ПДВ

опубліковано 30 червня 2021 о 12:56

Як повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області, в ході документальної позапланової перевірки одного з івано-франківських підприємств з питань дотримання податкового законодавства при декларуванні від'ємного значення з податку на додану вартість, встановлено заниження податкових зобов’язань з податку на додану вартість в сумі 1 854,3 тис. гривень.

Зокрема встановлено, що ТОВ «Д» отримано послуги у ТОВ «М» для орендованих нежитлових приміщень, які не використовуються в господарській діяльності товариства. Загальна сума послуг склала 10 489,9 тис. грн., в т. ч. ПДВ 1 748,3 тис. грн. та включена до податкового кредиту в Декларації з ПДВ. Однак, відповідно до норм Податкового Кодексу, на зазначену суму ТОВ «Д» необхідно було нарахувати податкові зобов’язання та включити до Декларації з ПДВ.

З аналогічних причин не нараховані податкові зобов’язання з ПДВ і на послуги, виконані в орендованих приміщеннях, що не використовувались у господарській діяльності, отримані від ТОВ «Е» та ТОВ «С» відповідно на 62,8 тис. грн. та 43,2 тис. гривень.

За результатами перевірки, податківцями ТОВ «Д» зменшено задекларовану суму від'ємного значення з ПДВ, що зараховується до складу податкового кредиту наступного звітного (податкового) періоду на 1 854,3 тис. гривень.