Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як проводиться перереєстрація платника податку в контролюючих органах в разі зміни місцезнаходження в межах одного адміністративного району?

опубліковано 04 червня 2021 о 13:28

Як інформують в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області, інформація про зміну місцезнаходження чи місця проживання оновлюється в контролюючих органах на підставі відомостей, отриманих від державного реєстратора стосовно платників податків, відомості про яких включаються до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань.

Стосовно платників податків, відомості про яких не включаються до ЄДР, інформація про зміну місцезнаходження/місця проживання оновлюється на підставі уточнених документів та заяви за формами № 1-ОПП, № 5-ОПП або за формою № 1-ОПН.  

Тобто, такі платники податків зобов’язані протягом 10 календарних днів з дня внесення змін до зазначених документів подати до контролюючого органу уточнені документи в такому самому порядку, як і при взятті на облік. Додаткова реєстраційна заява за формами № 1-ОПП, № 5-ОПП подається з позначкою «Зміни» або за формою № 1-ОПН – з позначкою «Перереєстрація/зміни».