Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Обсяг доходу платника єдиного податку перевищив 1 320 000 гривень - необхідно касовий апарат чи програмний РРО

опубліковано 26 травня 2021 о 16:35

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області нагадують, що платники єдиного податку – підприємці, обсяг доходу яких у 1 кварталі  п.р. перевищив суму 1 320 000 гривень, зобов'язані при здійсненні готівкових розрахунків застосовувати касові апарати. Тобто, при перевищені ліміту виручки у першому кварталі, підприємець зобов’язаний з 1 квітня поточного року проводити готівкові розрахунки з покупцями через касовий апарат (РРО) або  програмний РРО.

Крім того, застосування РРО чи програмних РРО є обов’язковим для підприємців – платників єдиного податку, при здійсненні розрахункових операцій, незалежно від обсягу їх доходів, для таких видів діяльності:

- реалізація технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту;

- реалізація ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння; лікарських засобів та виробів медичного призначення.

- надання платних послуг у сфері охорони здоров’я.

Нагадаємо, відповідно до норм Податкового кодексу України реєстратори розрахункових операцій не застосовуються підприємцями-платниками єдиного податку, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1 мільйон 320 тисяч гривень. У разі перевищення в календарному році зазначеного обсягу доходу застосування РРО для такого платника єдиного податку є обов’язковим. Застосування РРО розпочинається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується у всіх наступних податкових періодах протягом реєстрації суб’єкта господарювання як платника єдиного податку.

Звільнені від застосування касових апаратів підприємці першої групи спрощеної системи оподаткування.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

Підписуйтесь на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine