Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Прикарпатті на 58 відсотків зросла сплата податку на додану вартість

опубліковано 24 травня 2021 о 14:46

Як інформують в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області, цьогоріч прикарпатські суб’єкти господарювання сплатили до державного бюджету 791 млн грн податку на додану вартість. Зокрема, юридичними особами сплачено до бюджету 765,8 млн грн та 25,3 млн грн сплатили фізичні особи-підприємці. В порівнянні із минулим роком надходження ПДВ зросли на 58,2 відсотків або на 291,0 млн гривень.

Слід зазначити, що станом на 01.05.2021 року на Івано-Франківщині зареєстровано 4481 платник ПДВ, в тому числі 3798 – юридичних осіб та 683 – фізичних.

Звертаємо увагу, на даний час діє Система моніторингу податкових ризиків під час реєстрації податкових накладних. Ця система спрямована на упередження формування схемного податкового кредиту з ПДВ та унеможливлення отримання неправомірного відшкодування податку.

Нагадаємо, процедуру реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, визначено нормами Податкового кодексу. При здійсненні операцій з постачання товарів/послуг на дату виникнення податкових зобов'язань платник податку зобов'язаний скласти податкову накладну в електронній формі, зареєструвати її в Єдиному реєстрі податкових накладних у встановлений Кодексом термін та надати покупцю.

Реєстрація податкової накладної чи розрахунку коригування в Єдиному реєстрі може бути зупинена в порядку та на підставах, визначених Кабінетом Міністрів України. За допомогою системи моніторингу податкових ризиків при реєстрації податкових накладних Державна податкова служба України захищає економічні інтереси держави та сумлінних платників податків від мінімізаційних схем та зловживань.