Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За порушення у сфері виробництва та обігу спирту, алкоголю та тютюну прикарпатські податківці донарахували понад 7 мільйонів гривень

опубліковано 21 травня 2021 о 13:14

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області повідомляють, що з початку року підрозділами контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС в Івано-Франківській області проведено 234 фактичні перевірки суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері виробництва та обігу спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів. За результатами перевірок виявлено порушення законодавства та застосовано фінансові санкції на суму 7,5 млн гривень.

Зокрема, за безліцензійну діяльність у сфері виробництва та обігу спирту, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та палива до суб’єктів господарювання застосовано фінансових санкцій на суму 3,6 млн гривень та 2,2 млн грн за відсутність реєстрації в Єдиному державному реєстрі витратомірів-лічильників та рівнемірів-лічильників рівня пального у резервуарі.

Платникам податків, які здійснювали продаж алкогольних напоїв за цінами, нижчими встановлених мінімально оптово-відпускних або роздрібних цін, тютюнових виробів за цінами, вищими від максимальних роздрібних цін на таку продукцію, нараховано фінансових санкцій на суму 600 тис. гривень, за виробництво, реалізацію та зберігання фальсифікованих алкогольних напоїв та тютюнових виробів, без марок акцизного податку або з підробленими марками застосовано фінансових санкцій на суму 255 тис. гривень.