Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Обнулять податкові борги перед бюджетом ще 15 платникам Прикарпаття

опубліковано 21 травня 2021 о 15:01

Ще 15 платникам податків Прикарпаття спишуть 20 мільйонів гривень несплачених  штрафних санкцій та пені в рамках дії Закону України від 04.12.2020 року №1072.Таке рішення прийнято на засіданні тимчасової робочої групи ГУ ДПС в Івано-Франківській області з питань списання,скасування та зменшення штрафних санкцій та пені платників податків, повідомляє Головне управління ДПС в Івано-Франківській області.

В обласній податковій службі за участі заступника начальника Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Наталії Зікратої відбулася робоча зустріч працівників відомства та представників підприємств-боржників щодо можливості списання їм несплачених штрафних санкцій та пені, передбаченої Законом України № 1072.

Під час зустрічі учасниками обговорено умови списання податкових боргів та проаналізовано їх виконання платниками, що претендують на обнулення заборгованості . Загалом, за результатами засідання робочої групи, 15 платникам області скасують несплачені штрафи та пеню, оскільки вони вже сплатили основне тіло боргу. Як наслідок, бюджет поповнився на 26 мільйонів гривень податкових платежів.

В податкові службі нагадують, що згідно з нормами Закону України № 1072 платникам податків, в яких обліковується податковий борг станом на 1 листопада 2020 року, за умови сплати нами до 10 червня п.р. основної суми боргу та недопущення поточної заборгованості з податкових платежів, непогашені штрафні санкції та пеня будуть анульовані як безнадійні борги. Дія Закону поширюється на всі категорії платників, окрім великих платників податків, осіб, на яких поширюються судові процедури з банкрутства; а також щодо яких наявні судові рішення про розстрочення (відстрочення) чи стягнення податкового боргу. Не підпадають під даний закон також банки та особи, які мають податковий борг з митних платежів або зі сплати санкцій за порушення законодавства у сфері зовнішньоекономічної діяльності.