Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Із легальних доходів прикарпатців до бюджету спрямовано понад 144 мільйони гривень військового збору

опубліковано 19 травня 2021 о 12:08

Упродовж січня-квітня 2021 року з легальних доходів прикарпатців до державного бюджету перераховано 144,2 мільйони гривень військового збору. Цьогорічні надходження майже на третину перевищили минулорічні показники. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області. У відомстві стверджують, що ріст надходжень військового збору свідчить про належну податкову дисципліну прикарпатських  працедавців.

Нагадаємо, військовий збір запроваджено в Україні з серпня 2014 року як додаткове джерело фінансування і підтримки української армії. Ставка складає 1,5 відсотка від об’єкта оподаткування.

Платниками військового збору є фізичні особи - резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і за її межами, фізичні особи-нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти. Об’єктом оподаткування військовим збором є доходи, визначені статтею 163 Податкового кодексу України. Зокрема, до таких доходів, крім заробітної плати інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються чи виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами, відносяться орендна плата, виграш в державну та недержавну грошову лотерею, купівля продаж рухомого і нерухомого майна, виплата дивідендів, переоформлення спадщини та інші доходи.