Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Круглий стіл» в Яблунівській ТГ: Спільними зусиллями до добробуту територіальних громад

опубліковано 13 травня 2021 о 16:54

Налагодження конструктивної співпраці та механізми взаємодії обговорили за “круглим столом” представники Яблунівської територіальної громади спільно з представниками податкової служби, пенсійного фонду, органів обласної влади та громадськими організаціями Івано-Франківщини.

Учасники заходу обговорили проблемні питання, від вирішення яких залежить добробут та економічний і соціальний розвиток громади, а це, насамперед, належний рівень надходжень до бюджету та пошуки нових резервів поступлень.

Зокрема, заступник начальника Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Наталія Зікрата звернула увагу присутніх на необхідності інвентаризації земельних ділянок та проведенні належної їх нормативно-грошової оцінки, затвердженні оптимальних ставок майнових податків, які є основним джерелом наповнення місцевих скарбниць. Детально зупинилася посадовець і на необхідності проведення заходів з недопущення платниками податкових боргів, адже це насамперед, як зауважила Наталія Зікрата, втрати громади, зменшення їх платоспроможності на необхідні соціальні проекти.

За її словами, податкова завжди готова до надання необхідних інформаційних даних, консультацій з податкового законодавства, які будуть необхідними представникам територіальних громад для провадження ними самостійної фінансової діяльності. Як приклад ефективної взаємодії між податковою службою та територіальними громадами Наталія Зікрата назвала оновлені можливості Електронного кабінету платника податків. Тепер побачити суми нарахованих податків платникам територіальної громади, їх сплату до бюджету, заборгованість або ж, навпаки, переплату, керівники ТГ можуть в будь-який час в режимі он-лайн.

Акцентувала в розмові податківець і на необхідності ведення конструктивного діалогу та вмінні порозумітися керівництвом ТГ з представниками бізнесу щодо добровільної сплати податків ними та використанні легальної праці найманих осіб та, відповідно, надання своїм працівник соціальних гарантій й пільг.

Насамкінець присутні намітили шляхи співпраці, спланували проведення спільних заходів та спроектували майбутні стратегії розвитку територіальної громади.