Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Електронну податкову звітність обрали більш як 90 відсотків платників податків

опубліковано 12 травня 2021 о 09:05

Подавати податкову звітність в електронному вигляді зручно та швидко. У цьому в квітні переконалися майже 28 тисяч платників податків Прикарпаття.  Від загальної кількості суб’єктів господарювання, які звітували до податкових органів минулого місяця, це 93 відсотки, повідомляє Головне управління ДПС в Івано-Франківській області.

На думку фахівців, електронна форма звітності здобуває все більше прихильників серед платників завдяки значним перевагам, а це: економія та вибір часу подання, постійне оновлення програмного забезпечення відповідно до останніх норм законодавства, формування електронних копій звітів та квитанцій.

У розрізі звітності за податками та зборами, звісно, 100 відсотків належить  звітності з ПДВ, щодо звітності з єдиного внеску, то е-форму обрали 94 відсотки платників, та 99 відсотків платників акцизного податку .

В податковій службі області нагадують, що подати звітність з податків та зборів платники можуть і за допомогою Електронного кабінету. Майже третина платників, що звітували до податкової, скористалися його послугами. Також даний сервіс, окрім подання та формування звітності, дає можливість платникам отримати необхідні довідки чи податкову інформацію, надіслати запити або ж заяви до органів ДПС.

Вхід до Е-кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua за допомогою електронного цифрового підпису, отримати який можна безкоштовно у будь-якому акредитованому центрі сертифікації ключів, зокрема в АЦСК ІДД ДПС України ( http://acskidd.gov.ua ).

У разі виникнення питань щодо користування Електронним кабінетом, платники податків мають можливість звернутися до служби підтримки за телефоном 0800501007 або за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua/help/.