Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Декларуйте доходи вчасно! Термін подання декларації про майновий стан і доходи спливає 30 квітня

опубліковано 27 квітня 2021 о 10:48

Головне управління ДПС в Івано-Франківській області звертає увагу, що до завершення кампанії декларування доходів громадян, одержаних у 2020 році залишилось 4 дні. Для громадян, які зобов’язані подавати декларації про майновий стан і доходи останній день подання декларацій – 30 квітня 2021 року.

Нагадаємо, що громадянам, які отримали неоподатковані доходи впродовж 2020 року, необхідно подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи та сплатити із отриманої суми доходу податок на доходи фізичних осіб за ставкою 18% і військовий збір за ставкою 1,5%.

Декларацію про майновий стан і доходи можна подати особисто або уповноваженою на це особою, надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення або скористатися засобами електронного зв'язку та надіслати декларацію в електронній формі.

Декларацію необхідно подати органу податкової служби за місцем податкової адреси платника, тобто за місцем реєстрації згідно з паспортними даними.

Крім громадян, які зобов’язані подавати декларації, є категорія осіб, які мають право на таке подання для повернення частини податку на доходи фізичних осіб, утриманого із заробітної плати. Таке право виникає у платників податків у разі понесення витрат, дозволених для включення до податкової знижки, перелік яких визначено у статті 166 Податкового кодексу України. Скористатись податковою знижкою можна лише до кінця року – на наступні роки таке право не переноситься. Останній день подання декларації для отримання податкової знижки – 31.12.2021 включно.