Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 4 мільйони гривень штрафів донараховано підприємцям Прикарпаття за порушення при торгівлі підакцизною продукцією

опубліковано 27 квітня 2021 о 12:57

Впродовж 2021 року фахівці управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДПС в Івано-Франківській області провели 142 перевірки суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним. До порушників застосували фінансові санкції на суму 3,8 млн гривень. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

За результатами проведених перевірок виявили 28 випадків торгівлі алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних  цін, 14 фактів продажу алкогольних напоїв на розлив у магазинах, які не мають статусу громадського харчування та 22- необладнання акцизних складів витратомірами-лічильниками та рівномірами-лічильниками. І ще у 11 випадках податківці зафіксували зберігання (реалізацію) алкогольних напоїв та тютюнових виробів немаркованих марками акцизного податку. Також, встановлено 2 порушення при роздрібній торгівлі тютюновими виробами з полиць самообслуговування та 8 випадків торгівлі підакцизними товарами без ліцензій.

Цьогоріч на Івано-Франківщині через продаж алкоголю та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років, анулювали 6 ліцензій, зокрема 4 ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та  2 ліцензії – тютюновими виробними.

Звертаємо увагу, що чинним законодавством забороняється продаж пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів:

- особами, які не досягли 18 років;

- особам, які не досягли 18 років;

- у приміщеннях та на території навчальних закладів, закладів охорони здоров’я, крім ресторанів, що знаходяться на території санаторіїв;

- у закритих спортивних спорудах;

- з торгових автоматів;

- на полицях самообслуговування (крім тютюнових виробів у блоках та алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових, пива);

- поштучно (для тютюнових виробів, крім сигар);

- з рук тощо.