Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Програмний РРО: реєстрація електронної каси та касирів

опубліковано 26 квітня 2021 о 14:24

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області нагадують, що реєстрація програмного реєстратора розрахункових операцій проводиться на підставі заяви за формою № 1-ПРРО (J/F1316602).

Суб’єкт господарювання, який зареєстрував ПРРО, подає Повідомлення про реєстрацію касира за формою J/F 1391801 (інформацію щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа який використовується для підпису працівника, якому надані повноваження проводити розрахункові операції). Повідомлення можна подати, використовуючи програмне забезпечення Електронного кабінету, або будь-яке інше програмне забезпечення, наявне у суб’єкта господарювання. 

Звертаємо увагу, що для початку роботи з програмним РРО необхідно, перш за все, отримати кваліфікований електронний підпис (КЕП) у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг. Такі ключі необхідні як суб’єкту господарювання так і касиру.

Нагадаємо, реєстрація та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій здійснюється у порядку, затвердженому наказом Міністерства фінансів України від 23.06.2020 № 317 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року № 547».

Державною податковою службою України розроблено відеоурок  щодо реєстрації програмних РРО.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

Підписуйтесь на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine