Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківцями упереджено бюджетне відшкодування з ПДВ на пів мільйона гривень

опубліковано 19 квітня 2021 о 09:17

Податківці Івано-Франківщини провели перевірку одного з підприємств -  виробника електроенергії з питань заявленого до відшкодування з бюджету податку на додану вартість.

Суб’єктом господарювання включено до податкового кредиту 46 тис. грн ПДВ за придбаними пиломатеріалами, які в подальшому за первинними документами списані на будівництво адміністративно-побутової будівлі. Однак, податківцям не надано жодних документів на будівництво такої будівлі чи договорів про надання послуг з будівництва, актів приймання-здачі виконаних робіт чи документів на внутрішнє переміщення. Тобто не підтверджений факт проведення будівельних робіт як власними силами так із залученням сторонніх організацій.

Водночас в ході проведення інвентаризації основних засобів встановлено відсутність залишків товарно-матеріальних цінностей на суму 2,2 млн грн, а також відсутність документів щодо реалізації чи використання їх в господарській діяльності. Як наслідок, підприємству донараховано податкове зобов’язання з ПДВ в сумі 446 тис. гривень.

Також перевіркою встановлено продаж товарів за цінами нижчими ніж їх ціна придбання. Підприємством не нараховано ПДВ на суму перевищення ціни придбання товару над його реалізацією, тим самим занижено податкове зобов’язання з ПДВ в сумі 61,1 тис. гривень. 

За результатами перевірки упереджено бюджетне відшкодування з ПДВ на 551,3 тис. грн, зменшено від’ємне значення з ПДВ на 1,8 тис.грн та застосовано 137,8 тис. гривень штрафних санкцій.