Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Прикарпатті податкова електронна звітність на 85 відсотків «витіснила» паперову

опубліковано 09 квітня 2021 о 14:12

З початку року показник подання податкової електронної звітності зріс до 85 відсотків. Про це інформують в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

За березень місяць поточного року податковою службою області отримано 53 тисячі звітів від 14,7 тисяч прикарпатських платників податків, серед яких 12,4 тисячі платників звітували в електронному вигляді.

При цьому, для подання звітності через Електронний кабінет платника скористалося понад 4,8 тис. платників або 39 відсотків платників, що подали звітність в електронному вигляді.

Нагадаємо, окрім подання звітності через Електронний кабінет платники мають можливість отримати доступ до особистих інформаційних даних (реєстраційні та ідентифікаційні дані, відомості з податкового обліку та реєстрів, розрахунки з бюджетом), отримати довідки про відсутність заборгованості з податків і зборів, подати заяви на повернення помилково або надміру сплачених сум податків та зборів тощо. Для цього варто скористатися розділом «Листування з ДПС» Електронного кабінету.

Звертаємо увагу, що використання Електронного кабінету можливе лише за наявності у платника кваліфікованого електронного підпису. Послуги щодо отримання кваліфікованого електронного підпису можуть бути отримані у будь-якому акредитованому центрі сертифікації ключів.