Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Прикарпатті платники податків вже зареєстрували понад 500 програмних реєстраторів розрахункових операцій

опубліковано 05 квітня 2021 о 16:47

На сьогодні вже 440 суб’єктів господарювання Прикарпаття скористались безкоштовними програмними рішеннями від ДПС та зареєстрували 531 програмний реєстратор розрахункових операцій (ПРРО). Зокрема, юридичними особами зареєстровано 29 ПРРО, фізичними особами-підприємцями – 430 програмних РРО. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Сучасний аналог класичних касових апаратів - програмний РРО платники податків можуть застосовувати при розрахунках зі споживачами поряд з традиційними касовими апаратами ще з 1 серпня 2020 року. Однак використання програмних РРО має ряд переваг над традиційним касовим апаратом, зокрема:

можна встановити на будь-який гаджет і зекономити на придбанні традиційних касових апаратів та їх обслуговуванні;

передбачає виключно онлайн реєстрацію;

передбачає онлайн передачу (отримання) даних до (від) фіскального серверу контролюючого органу;

за запитом користувача передбачає автоматичне створення Z-звіту (періодичного звіту) засобами фіскального серверу або засобами програмного РРО;

передача даних до ДПС забезпечується без залучення інформаційних еквайєрів;

дозволяє працювати в режимі offline (до 36 годин разово та не більше 168 годин протягом календарного місяця), надіслати до ДПС дані про здійснені розрахункові операції після завершення режиму offline.

Нагадаємо, якщо підприємці потребують додаткових роз'яснень щодо реєстрації ПРРО, то вони можуть скористатися інформаційним розділом на вебпорталі Державної податкової служби України "Програмні РРО". Також у банері «Програмні РРО», можна ознайомитись з інструкцією щодо встановлення та налаштування ПРРО за посиланнями:

https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy-/  та

https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/fiskalniy-dodatok-prrosto/