Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Громадяни можуть подати декларацію про майновий стан і доходи онлайн або офлайн

опубліковано 02 квітня 2021 о 14:14

Податкову декларацію про майновий стан і доходи платники можуть подати у будь-який зручний для себе спосіб, зокрема надіслати поштою, подати до Центрів обслуговування платників податків податкових інспекцій (за місцем реєстрації) або ж подати в електронній формі через Електронний кабінет платника. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області .

Для того, щоб заповнити та відправити декларацію онлайн необхідно авторизуватися в приватній частині Електронного кабінету платника за допомогою кваліфікованого електронного підпису. Отримати КЕП можна безкоштовно в пунктах обслуговування Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС або у будь-якій іншій установі, яка надає подібні послуги. Перелік документів, необхідних для отримання електронного підпису, розміщений за посиланням https://acskidd.gov.ua/etrusted-services.

Бланк податкової декларації про майновий стан і доходи і додатки до неї можна переглянути або завантажити на сайті ДПС в Електронному кабінеті платника за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua/form/view/F0100211.

У випадку надсилання податкової декларації поштою, платник податку зобов’язаний здійснити таке відправлення на адресу відповідного контролюючого органу не пізніше ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації.

Подати декларацію також можна особисто у Центрах обслуговування платників податків за місцем своєї реєстрації. При цьому, податківці звертають увагу на дотримання соціальної дистанції та  використання засобів індивідуального захисту.

Інформацію про поштові адреси Центрів обслуговування платників податків податкових інспекцій можна переглянути на офіційному порталі Територіальні органи ДПС в Івано-Франківській області за посиланням https://if.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/

Для обов’язкового декларування останній день подання декларації про майновий стан і доходи – 30 квітня, а для отримання податкової знижки – 31 грудня 2021 року.

Звертаємо увагу, що обов’язковому декларуванню підлягають:

• доходи, з яких при нарахуванні або виплаті податок на доходи фізичних осіб не утримувався;

• доходи від особи, яка не є податковим агентом (в тому числі від здачі в оренду власного рухомого чи нерухомого майна, продажу власного майна, продажу власної сільгосппродукції фізичним особам, тощо);

• спадок від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступеня споріднення та подарунки від осіб, які не є членами сім’ї першого ступеня споріднення;

• доходи від продажу інвестиційних активів;

• іноземні доходи тощо.

Податківці рекомендують скористатися електронними сервісами, адже це зручно, доступно та абсолютно безпечно.