Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До місцевих бюджетів Прикарпаття надійшло понад 34 мільйонів гривень акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами

опубліковано 25 березня 2021 о 15:51

З початку року прикарпатські суб’єкти господарювання, які здійснюють продаж підакцизної продукції, сплатили до місцевих бюджетів регіону 34,5 мільйонів гривень акцизного податку. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Для реалізації підакцизних товарів бізнесом області придбано 1312 ліцензій, до місцевих бюджетів громад надійшло понад 3,4 мільйона гривень. Зокрема, видано 708 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, 564 – на право  продажу тютюнових виробів, 20 – на роздрібну торгівлю пальним та 17 – на право зберігання пального.  

З переліком виданих ліцензій можна ознайомитись на сайті податкової служби за посиланням: https://tax.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/reestri/

Звертаємо увагу, що в інтересах кожного громадянина-покупця поцікавитися у продавця про наявність ліцензії, яка дає право продажу підакцизної продукції.

Також нагадаємо, за допомогою онлайн сервісу в Електронному кабінеті https://cabinet.tax.gov.ua/registers/mark, громадяни можуть в будь-який час перевірити справжність акцизної марки на купленій підакцизній продукції.  Справжність акцизної марки на придбаних алкогольних напоях чи тютюнових виробах є гарантією того, що товар  легальний, а платник працює в правовому полі, інформують податківці.