Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Івано-Франківщині завдяки податківцям до бюджету додатково надійшло майже 400 тисяч гривень ПДФО та єдиного внеску

опубліковано 22 березня 2021 о 13:43

Як повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області, з початку року, з метою легалізації зарплати та дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці, податківцями проведено роз’яснювальну роботу з 308 керівниками підприємств та фізичними особами – підприємцями, які виплачували заробітну плату найманим працівникам нижче мінімально встановленого розміру.

За результатами проведених заходів рівень заробітної плати підвищили керівники 136 підприємств та 148 підприємців. До бюджету додатково надійшло 166,5 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 210,3 тис. грн єдиного внеску.

Податківці зазначають, що інформація стосовно підприємств та підприємців, які постійно декларують тільки мінімальну заробітну плату або нижче законодавчо встановленого розміру та її невідповідність середньогалузевій, опрацьовується та щоквартально направляється до відповідних відомств для реагування. Оскільки дотримання законодавства про працю є обов’язком роботодавців, адже це гарантія соціального захисту та незаперечні переваги для найманих працівників. Тільки офіційне працевлаштування та отримання легальних доходів гарантує працівникам реалізацію їх прав на пенсійне забезпечення, оплату листів непрацездатності, оплачувані відпустки, отримання допомоги по безробіттю тощо.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

Підписуйтесь на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine