Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В обласній податковій cлужбі Івано-Франківщини відбулось засідання Громадської ради

опубліковано 17 березня 2021 о 17:19

Налагодження тісної співпраці між бізнесом і податковою службою, алгоритми взаємодопомоги та взаємодії – саме ці питання стали ключовими для обговорення на засіданні Громадської ради при ГУ ДПС в Івано-Франківській області.   

“Cьогодні, у такий складний час пандемії, є вкрай важливим та актуальним завданням зберегти, надати належні умови для діяльності активному бізнесу. Адже ми розуміємо, що саме на його плечах лежить відповідальність не лише за власний добробут, а й за добробут громад. Саме від наповнення бюджетів податками та зборами залежатиме й вирішення соціально-економічних проблем не лише окремого регіону, а й держави загалом”, - зауважила  під час заходу начальник Головного управління ДПС в області Ірина Столярик.

За її словами, за перші 2 місяці року платники Івано-Франківщини сплатили до зведеного бюджету понад 2,4 мільярди гривень податкових зобов’язань та до Пенсійного фонду майже 942 мільйони гривень єдиного внеску. Практично за всіма податками та зборами спостерігається приріст відносно минулорічних показників.

Також очільниця служби зазначила, що попри карантині обмеження,  в регіоні  спостерігається позитивна динаміка в зростанні бізнесової активності. Так станом на 1 березня на обліку в податкових органах Прикарпаття перебуває 79,2 тис. платників податків, до порівняння – станом на 1 березня 2020 року  їх налічувалося 77,7 тис. осіб.

Під час засідання присутні також детально обговорили питання застосування РРО та порядок списання податкового боргу. Також було акцентовано увагу на необхідності належного проведення кампанії декларування доходів громадян. Як зауважила Ірина Столярик, від  рівня сплати громадянами податків залежить і рівень життя та можливості ОТГ.