Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Е-звітність – зручно та доступно. 29 тисяч платників Прикарпаття подали звітність в електронній формі

опубліковано 12 березня 2021 о 15:41

У перевагах подання звітності в електронному вигляді  над паперовим носієм переконалися 29 тисяч платників податків Прикарпаття. Саме стільки платників надало  до податкової служби е-звітність у лютому 2021 року. Про це повідомляють в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.  Загалом  електронна форма звітності здобуває все більше прихильників серед платників податків. До прикладу, в лютому минулого року їх було на 3 тисячі менше.

Понад половину платників податків, які подають електронну звітність, а саме 15740 платників, зробили це за допомогою онлайн-сервісу Е-кабінет платника. Аналізуючи попередні періоди, їх кількість збільшилася на 10 відсотків або ж на 4 тисячі СГД.

Податкова служба нагадує, що за допомогою Електронного кабінету у платників податків є можливість не лише подати податкову звітність, а й надіслати запити чи заяви до органів ДПС, та отримати необхідні довідки чи податкову інформацію у режимі онлайн 24/7. Зокрема громадяни, яким необхідно цього року подати декларацію про отримані доходи, також можуть це здійснити за допомогою послуг Е-кабінету.

У податковій  наголошують, що така дистанційна, без особистого візиту, комунікація служби з платниками на сьогодні є вкрай актуальною – адже в умовах пандемії забезпечує індивідуальний захист здоров’я кожного громадянина.

Вхід до Електронного кабінету платника здійснюється за адресою: http://саbinet.tax.gov.ua. У разі виникнення питань з приводу користування Електронним кабінетом, платники податків мають можливість звернутися до служби підтримки за телефоном 0800501007 або за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua/help/