Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Прикарпатські підприємці вже зареєстрували 462 програмні реєстратори розрахункових операцій

опубліковано 11 березня 2021 о 14:43

Як повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області безкоштовними програмними рішеннями від ДПС вже скористались 378 суб’єктів господарювання Прикарпаття, які зареєстрували 462 програмні реєстратори розрахункових операцій (ПРРО).

Юридичні особи зареєстрували 29 ПРРО, фізичні особи-підприємці – 433 програмні РРО.

Нагадаємо, суб’єкти господарювання при розрахунках зі споживачами поряд з традиційними касовими апаратами можуть застосовувати програмні РРО - сучасний аналог класичного касового апарату.

Для початку роботи з програмним РРО необхідно отримати електронний підпис  та  встановити програмне забезпечення на будь-який зручний пристрій, який є в наявності (комп’ютер, смартфон або планшет). Наступний крок - реєстрація каси та касирів, введення  товарів в ПРРО. Після цього бізнес може реєструвати розрахункові операції та відправляти електронні чеки.

Використання програмних РРО має ряд переваг над традиційним касовим апаратом, зокрема:

передбачає виключно онлайн реєстрацію;

передбачає онлайн передачу (отримання) даних до (від) фіскального серверу контролюючого органу;

за запитом користувача передбачає автоматичне створення Z-звіту (періодичного звіту) засобами фіскального серверу або засобами програмного РРО;

передача даних до ДПС забезпечується без залучення інформаційних еквайєрів;

дозволяє працювати в режимі offline (до 36 годин разово та не більше 168 годин протягом календарного місяця), надіслати до ДПС дані про здійснені розрахункові операції після завершення режиму offline.

Нагадаємо, якщо підприємці потребують додаткових роз'яснень щодо реєстрації ПРРО, то вони можуть скористатися інформаційним розділом на вебпорталі Державної податкової служби України "Програмні РРО". Зокрема,  у банері «Програмні РРО», можна ознайомитись з інструкцією щодо встановлення та налаштування ПРРО за посиланнями:

https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy-/  та

https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/fiskalniy-dodatok-prrosto/