Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Прикарпаття поповнило бюджет країни на 389 мільйонів гривень рентними платежами

опубліковано 11 березня 2021 о 13:50

До зведеного бюджету країни платники податків Прикарпаття уже за перші два місяці року сплатили 389 мільйонів гривень рентних платежів, повідомляє Головне управління ДПС в Івано-Франківській області.  Минулорічні показники за аналогічний період вдалося перевищити на 56 мільйонів гривень. З них до загального фонду держбюджету поступило понад 345 мільйонів, решта, а це майже 44 мільйони гривень, збагатили місцеву скарбницю регіону.

У розрізі видів рентної плати найбільшу частку поступлень до бюджетів всіх рівнів традиційно склав платіж за користування надрами – 360,6 мільйонів гривень, що більше минулорічного показника на 45 мільйонів гривень.  З них загальний фонд держбюджету отримав 339 мільйонів гривень, решта, а це  21,6 мільйони гривень, поповнила місцеві бюджети області.

Загалом, за спеціальне використання лісових ресурсів цьогоріч платники податків Івано-Франківщин сплатили понад 23 мільйони гривень – 3,4 мільйони гривень до держбюджету, а 19,7 мільйонів гривень до бюджетів громад Прикарпаття. Приріст за січень-лютий 2021 року до аналогічного періоду минулого року склав 495 тисяч гривень та відповідно 10,6 мільйонів гривень.

За спеціальне використання води платники області сплатили по 2,6 мільйонів гривень як і до державного, так і до місцевого бюджетів. Відносно січня-лютого 2020 року сплата зросла на 125 тисяч гривень.   

За можливість  користування радіочастотним ресурсом України платники Прикарпаття сплатили до держбюджету 73 тисячі гривень.