Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року підприємства Івано-Франківщини сплатили до бюджету понад 80 мільйонів гривень податку на прибуток

опубліковано 09 березня 2021 о 13:15

Як повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області підприємства Івано-Франківщини впродовж січня-лютого п.р. перерахували до зведеного бюджету 82,3 мільйона гривень податку на прибуток. Це на 5,5 млн грн більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Зокрема, до державного бюджету надійшло 73,8 млн грн податку на прибуток,  до місцевих скарбниць – 8,5 млн гривень.

Нагадаємо, граничний строк сплати податку на прибуток за результатами 2020 року - 11 березня 2021 року (податок сплачується протягом 10 календарних днів після останнього дня граничного строку подання декларації).

Платники податку на прибуток, які відповідно до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» зобов’язані оприлюднювати річну фінансову звітність та річну консолідовану фінансову звітність разом з аудиторським звітом, та подати до ДПС:

- податкову декларацію за 2020 рік разом із звітом про фінансовий стан (баланс), звітом про прибутки та збитки та інший сукупний дохід (звіт про фінансові результати), що складені до перевірки фінансової звітності аудитором;

- річну фінансову звітність за 2020 рік разом з аудиторським висновком, яка підлягає оприлюдненню – не пізніше 10 червня 2021 року.

Відповідно до п. 3 ст. 14 Закону про бухгалтерський облік залежно від категорії суб’єкта господарювання, фінансову звітність разом з аудиторським висновком мають подавати:

-  підприємства, що становлять суспільний інтерес (крім великих підприємств, які не є емітентами цінних паперів), публічні акціонерні товариства, суб'єкти природних монополій на загальнодержавному ринку та суб'єкти господарювання, які здійснюють діяльність у видобувних галузях – не пізніше ніж до 30 квітня року, що настає за звітним періодом, мають оприлюднювати річну фінансову звітність та річну консолідовану фінансову звітність разом з аудиторським висновком на своїй вебсторінці (у повному обсязі) та в інший спосіб у випадках, визначених законодавством;

- великі підприємства, які не є емітентами цінних паперів, та середні підприємства – не пізніше ніж до 1 червня року, що настає за звітним періодом, мають оприлюднювати річну фінансову звітність разом з аудиторським висновком на своїй вебсторінці (у повному обсязі);

- інші фінансові установи, що належать до мікропідприємств та малих підприємств – не пізніше ніж до 1 червня року, що настає за звітним періодом, мають оприлюднювати річну фінансову звітність разом з аудиторським висновком на власній вебсторінці (у повному обсязі).

Спілкуйтесь з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтесь на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine