Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулось засідання робочої групи з оперативного вирішення питань, пов’язаних з оподаткуванням в аграрному секторі

опубліковано 02 березня 2021 о 10:54

Вчора, у форматі відеоконференції під головуванням заступника міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Висоцького відбулося засідання робочої групи щодо оперативного вирішення питань, пов’язаних з оподаткуванням в аграрному секторі  та першого заступника Голови ДПС України Наталії Рубан, заступника голови ДПС України Євгена Олєйнікова. Також участь у її роботі взяли і начальник ГУ ДПС в Івано-Франківській області Ірина Столярик та її заступник Наталія Зікрата.

Перший заступник Голови ДПС України Наталія Рубан зупинилась на питанні дотримання сільгосптоваровиробниками норм законодавства з ліцензування зберігання пального та нагадала, що сільськогосподарські товаровиробники (фермери), які закуповують пальне та зберігають його на своїй території для подальшого використання для власних потреб та промислового перероблення зобов’язані придбати ліцензію на зберігання пального, вартість якої складає 780 гривень. При цьому, звернула увагу, що за зберігання пального без наявності відповідної ліцензії до суб’єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у розмірі 500 тисяч гривень.

Заступник голови ДПС України Євген Олєйніков зупинився на причинах та окремих прикладах пов’язаних із зупиненням реєстрації накладних у аграрному секторі та обліку платників в Міжрегіональних управліннях ДПС у зв’язку із змінами в організаційні структурі ДПС.

Нагадаємо агровиробникам, у разі виникнення проблемних питань, пов’язаних із реєстрацією податкових накладних (розрахунків коригувань) в Єдиному реєстрі податкових накладних, зупиненням, відмовою в їх реєстрації, рекомендується звернутись до обласної робочої групи з урегулювання проблемних питань, пов’язаних із реєстрацією податкових накладних через секретаря – Галину Носенко – начальника відділу економіки, кооперації та розвитку сільських територій департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації за телефоном (0342) 55-18-51.