Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Громадяни, які отримували іноземні доходи закордоном, мають можливість перенести терміни подання декларації про майновий стан і доходи

опубліковано 19 лютого 2021 о 14:54

Громадяни, які працювали за кордоном та отримували іноземні доходи зобов’язані подати податкову декларацію про майновий стан і доходи, отримані як за кордоном, так і з джерел України, повідомляє Головне управління ДПС в Івано-Франківській області.

Поняття іноземного доходу визначається Податковим Кодексом України і згідно зі ст.163 є об’єктом оподаткування резидентом. Порядок оподаткування такого доходу визначається  п.170.11 ПКУ.

З метою уникнення подвійного оподаткування громадян, між урядом України та урядами інших країн укладені відповідні міжнародні угоди. Тому згідно п.13.4 ПКУ громадянин має можливість зарахування сум податків, сплачених за кордоном.  Для того, щоб провести таке зарахування сплачених податків за кордоном, необхідно надати до органів податкової служби відповідну довідку, в якій буде зазначено суму сплачених податків та об’єкт оподаткування, та заповнену декларацію.

Нагадуємо, що граничний термін подання декларації про майновий стан і доходи  закінчується 30 квітня 2021 року, а сплати податкові  зобов’язання, якщо такі виникнуть, необхідно до 1 серпня. Однак, зважаючи на труднощі, що можуть спіткати громадян при отриманні довідки про сплачені податки за кордоном, законодавством передбачено можливість перенесення декларантом термінів подання декларації до 31 грудня 2021 року. Про це необхідно повідомити податкову службу за місцем реєстрації, написавши відповідну заяву. Сплатити податки, згідно декларації, у такому випадку необхідно впродовж 10 календарних днів (п.57.1 КПУ), після подання декларації.