Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Інформаційно-роз’яснювальна кампанія щодо декларування громадянами доходів проводиться і в державних установах області

опубліковано 17 лютого 2021 о 12:43

Фахівці Головного управління ДПС в Івано-Франківській області продовжують роз’яснювальну кампанію щодо декларування громадянами доходів, отриманих в минулому році. На днях вони побували в Управлінні державного казначейства в Івано-Франківській області де розмістили відповідні листівки на інформаційних стендах. 

Податківці наголосили, що  громадяни, які впродовж 2020 року отримували доходи не від податкових агентів чи під час виплати яких податок на доходи фізичних осіб не утримувався, зобов’язані подати декларацію про майновий стан і доходи. Мають обов’язок подавати декларацію і громадяни, які отримали спадок чи подарунки від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступеня споріднення.

Також необхідно задекларувати доходи до 1 травня приватним нотаріусам, адвокатам, аудиторам, репетиторам, художникам, спортсменам, фотографам, відеооператорам, блогерам, музикантам та громадянам, яким списано банківський кредит, які продали цінні папери, отримали іноземні доходи чи  самостійно обробляли власні земельні ділянки чи паї площею понад 2 гектари та отримували доходи від продажу сільськогосподарської продукції тощо.

Податківці нагадали присутнім, що кампанія декларування доходів отриманих в минулому році триватиме до 1 травня 2021 року.

Для того, щоб отримати податкову знижку за понесені протягом 2020 року певні витрати, подати податкову декларацію громадянам необхідно до кінця поточного року, інформували фахівці податкової служби.