Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Івано-Франківщини на зустрічі з підприємцями розповіли про переваги застосування програмних РРО

опубліковано 09 лютого 2021 о 12:48

Продовжуючи роз’яснювальну роботу серед фізичних осіб-підприємців щодо застосування ними реєстраторів розрахункових операцій, фахівці Головного управління ДПС в Івано-Франківській області завітали ще до одного із закладів громадського харчування обласного центру «Vinoteka».

Податківці розповіли керівництву закладу про обов’язок застосування РРО при розрахунках із споживачами, звернули увагу на перевагах програмних РРО, зокрема, що програмне забезпечення програмних РРО вільно інтегрується із бухгалтерськими та іншими програмами, в т.ч. в частині створення та ведення номенклатури товарів.

Також зазначили, що платник за власним бажанням може обирати для проведення розрахунків за товари/послуги класичний касовий апарат (РРО) чи ПРРО. При цьому звернули увагу, що ПРРО можна встановити на будь-який гаджет і таким чином зекономити на придбанні традиційних касових апаратів та їх обслуговуванні, а передача даних до ДПС забезпечується без залучення інформаційних еквайєрів. Також зазначили, що ДПС надає безкоштовну інформаційну підтримку щодо реєстрації та використання програмних РРО.

Крім цього, податківці звернули увагу на збільшення граничних обсягів доходів платників єдиного податку ІІ та ІІІ групи та дотримання норм трудового законодавства при виплаті заробітної плати найманим працівникам.   

На завершення зустрічі податківці роздали тематичні листівки про застосування РРО та  терміни подання звітності та сплати єдиного податку та єдиного внеску.