Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За результатами перевірок бізнесу Прикарпаття донараховано майже 209 мільйонів гривень податкових зобов’язань

опубліковано 28 січня 2021 о 15:52

Впродовж минулого року податківцями проведено 157 документальних перевірок діяльності суб’єктів господарювання юридичних осіб. Зменшення майже вдвічі, у порівнянні з 2019 роком, кількості проведених перевірок, не завадило їх ефективності – податківці виявили ухилення підприємствами від сплати податків на суму 177,4 млн гривень. Повідомляють в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Окрім того, у 2020 році працівниками податкової служби області проведено 238 документальних перевірок фізичних осіб-підприємців та 43 позапланові перевірки громадян. Відтак до бюджету порушникам доведеться сплатити 23,8 млн гривень податкових зобов’язань та штрафних санкцій на суму 7,5 млн гривень.

Нагадаємо, торік через законодавчі обмеження щодо проведення документальних і фактичних перевірок робота податкової служби щодо здійснення контрольно-перевірочних заходів зосереджена на дозволених фактичних перевірках, у частині обігу підакцизної продукції, документальних перевірок з ПДВ та припинення (ліквідації) суб’єктів господарювання на вимогу платників.