Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники податків мають право отримати в контролюючому органі акт звірки розрахунків за податками, зборами та єдиним внеском

опубліковано 22 січня 2021 о 14:29

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області нагадують, що  платники податків мають право отримати в контролюючому органі акт звірки стану розрахунків за податками, зборами та єдиним внеском.

Для цього суб’єкти господарювання мають подати письмову заяву до контролюючого органу, в якому відкрито інтегровані картки платників та зазначити платежі і період щодо яких здійснюється звірка стану розрахунків з бюджетами.

Такі заяви розглядаються і вирішуються у термін не більше одного місяця від дня їх надходження, а ті, які не потребують додаткового вивчення, – невідкладно, але не пізніше п’ятнадцяти днів від дня їх отримання (ст. 20 Закону України від 02.10.1996 № 393/96-ВР «Про звернення громадян»).

Письмовий документ щодо стану розрахунків платника за податками, зборами та єдиним внеском на загальнообов’язкове державне соціальне страхування надається у довільній формі не пізніше п’ятнадцяти робочих днів з дня отримання заяви,

Нагадаємо, з метою обліку нарахованих і сплачених сум податків, зборів та інших платежів до бюджетів, єдиного внеску контролюючими органами відкриваються інтегровані картки платників (ІКП) за кожним платником та кожним видом платежу, які повинні сплачуватися такими платниками. ІКП містить інформацію про облікові операції та облікові показники, які характеризують стан розрахунків платника податків з бюджетами та цільовими фондами за відповідним видом платежу.

Читайте актуальну та необхідну інформацію з податкових питань на офіційних сторінках ДПС України у соціальних мережах:

FACEBOOOK

https://www.facebook.com/TAXUkraine

TELEGRAM
https://t.me/tax_gov_ua