Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Більш як 175 тисячам платникам податків Івано-Франківщини списано 45 млн гривень податкових боргів

опубліковано 22 січня 2021 о 17:27

Прикарпатці, у яких сума податкового боргу на 1 листопада не перевищувала 3060 гривень, отримали автоматичне списання боргу податковою службою, повідомляє Головне управління ДПС в Івано-Франківській області.

Таку соціальну підтримку наразі отримали понад 175 тисяч прикарпатців, загальна сума скасованих боргів склала 45 мільйонів гривень.       

Нагадаємо, дане анулювання заборгованості передбачено дією ЗУ “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” від 04.12.2020 р. № 1072-ІХ ю

Згідно із законом, списання поширювалося практично на усі категорії платників податків та відбувалося автоматично. Під його дію не підпадали особи, які перебувають у процедурах банкрутства та платників, що мають податковий борг з митних платежів. Не підлягає, згідно норм закону, обнуленню й заборгованість зі сплати єдиного внеску.

Загалом, законом № 1072 передбачає ще низку  пільгових положень, які на період карантинних обмежень, повинні полегшити умови ведення бізнесу . Зокрема, фізичні особи та ФОПи, у яких сума несплаченого податкового на 1 грудня 2020 року боргу не перевищує 6800 гривень, можуть відтермінувати сплату заборгованості до кінця року, без додаткової сплати відсотків. Для цього платнику необхідно до податкової служби, де обліковується такий борг, лише подати заяву довільної форми, додатково укладати договір на відстрочення – не потрібно. Проте, якщо платник не погасить заборгованість до 29 грудня 2021 року, тоді, згідно з нормами Податкового Кодексу України, йому будуть нараховані штрафні санкції та пеня.

 

Читайте актуальну та необхідну інформацію з податкових питань на офіційних сторінках ДПС України у соціальних мережах:

 

FACEBOOOK

 

https://www.facebook.com/TAXUkraine

 

TELEGRAM
https://t.me/tax_gov_ua