Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Наша сила - в єдності

опубліковано 22 січня 2021 о 15:17

Дорогі  краяни та колеги!

22 січня ми відзначаємо одне з найвеличніших свят нашої країни – День соборності України. Йогo вагомість в історії нашого державотворення – колосальна. Саме в цей день 1919 року відбулося проголошення Акту злуки УНР та ЗУНР в єдину незалежну державу. А роком раніше, 22 січня 1918 року, відбулася ще одна знакова подія для українців – прийняття IV Універсалу Центральної Ради, яким проголошувалася повна незалежність Української Народної Республіки.

День Соборності є символом національного єднання українського народу, його багатовікового прагнення до створення єдиної непоборної та нероздільної держави. Саме тому 22 січня в 1990 році люди вийшли на вулиці українських міст та сіл й пліч-о-пліч, рука до руки утворили “живий ланцюг” як знак неподільної України. Утворення таких ланцюгів єднання з того часу стало головною традицією цього дня та нагадуванням українцям, що наша сила – в єдності.

Зараз Україна переживає ненайкращі часи – нам знову й знову доводиться боротися за свою соборність та національну ідентичність,  відстоювати державні кордони.

Тож сьогодні, у День соборності, дозвольте побажати усім українцям незламного духу та нескореності. Нехай віра в Соборну Єдину Демократичну та Незалежну Україну буде незламною та надихає нас на нові подвиги й звершення в ім’я нашої славної країни.

З повагою,

начальник

ГУ ДПС у Івано-Франківській області                    Ірина Столярик