Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підприємство Івано-Франківщини намагалось уникнути сплати 3 мільйонів гривень податків

опубліковано 16 січня 2021 о 14:11

Одне з товариств Івано-Франківщини намагалося за рахунок фіктивних операцій уникнути сплати понад 3 млн. грн податків. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Так в ході проведення аналітичного дослідження фінансової та господарської діяльності одного з товариств, податківці встановили, що суб’єкт господарювання здійснював реєстрацію податкових накладних на оплату за нібито виконані роботи з будівництва та аварійно-відновлювальні роботи з ліквідації наслідків стихії. Проте з’ясувалося, що постачальники надавали такі послуги лише “на папері”, оскільки не мали ні найманих працівників, ні відповідного товару, так як зареєстрували податкові накладні від постачальників з номенклатурою товарів – продукти харчування, товари широкого вжитку.

Тобто, підприємство відображало в податковому обліку операції, загальною вартістю на 9,7 млн грн, які проводилися тільки в первинних документах, але фактично не здійснювалися.

Відтак, товариство, порушуючи ст. 198 та ст. 201 Податкового кодексу України, занизило на понад 2 млн грн податкових зобов’язань з ПДВ та більш як на 1 млн грн – податок на прибуток підприємств.

Матеріали аналітичного дослідження фінансової та господарської діяльності згаданого товариства передано до ГУ ДФС в Івано-Франківській області, де вони приєднані до матеріалів кримінального провадження.